Project Description

ECHIPAMENTE ȘI INSTALAȚII FRIGORIFICE

Păstrarea produselor alimentare în condiții optime de temperatură și umditate este cea mai importantă măsură pentru menținerea calității și lungirea termenului de depozitare. Oferim soluții complete prin realizarea conceptului instalațiilor frigorifice pentru depozite de produse refrigerate și congelate, depozite cu atmosferă controlată pentru fructe și legume, abatoare și fabrici de preparate carne, centre logistice și supermarket-uri.


Echipamente frigorifice

Păstrarea produselor alimentare în condiții optime de temperatură și umiditate este cea mai importantă măsură pentru menținerea calității și lungirea termenului de depozitare. Oferim soluții complete prin realizarea conceptului instalațiilor frigorifice pentru depozite de produse refrigerate și congelate, depozite cu atmosferă controlată pentru fructe și legume, abatoare și fabrici de preparate carne, centre logistice și supermarket-uri prin: Sisteme complete de racire, Grupuri de condensare, Grupuri de compresoare, Schimbatoare de caldură, instalații pentru atmosferă controlată, instalații de umidificare etc.

Centrale frigorifice carcasate și deschise

Echipamente din gama Optyma Slim Pack produse de renumita firma Danfoss. Fiabilitatea, compactitatea si costul redus fac din aceste grupuri de condensare o soluție favorită și eficientă de refrigerare. Tehnologiile robuste scroll fac grupul de condensare solid, și asigură fiabilitate pe termen lung. Aceste grupuri sunt proiectate atât pentru condiții de interior cât și de exterior. Domeniile de aplicații pentru temperaturi medii și joase sunt recomandate pentru diferite domenii de activitate cum ar fi: Mini-Market-uri și Supermarket-uri Restaurante Crame pentru vinuri Piețe de peste Măcelarii Brutării Florării Racire lapte Depozite lactate și alte alimente,etc.

Condensatoare

Rolul condensatorului este de a evacua căldura cedată de agentul frigorific prin condensare. Căldura evacuată de condensator reprezintă practic suma dintre căldura absorbită de vaporizator din mediul răcit şi echivalentul caloric al lucrului mecanic din compresor. În pompele de căldură condensatorul are acelaşi rol, dar este aparatul care realizează efectul util, furnizând căldură mediului încălzit.
În funcţie de natura agentului de răciree, există trei tipuri de condensatoare:
– răcite cu aer;
– răcite cu apă;
– răcite mixt (cu apă şi aer).
Dimensionarea condensatoarelor este foarte importantă, deoarece la fiecare grad de creştere a temperaturii de condensare, puterea absorbită de compresor creşte cu cca. 4%.

Vaporizatoare

În orice instalație frigorifică, vaporizatorul este aparatul care absoarbe căldura din mediul răcit, realizând efectul util al instalatiei. Din acest punct de vedere se poate considera că este unul din cele mai importante aparate ale instalaţiilor frigorifice.
Există numeroase tipuri de vaporizatoare, în funcţie de destinaţia acestora, totuşi se remarcă două categorii importante:
– vaporizatoare pentru răcirea aerului;
– vaporizatoare pentru răcirea lichidelor.
Proiectarea şi alegerea corectă a vaporizatoarelor are o importanţă mare pentru funcţionarea corectă a instalaţiilor frigorifice şi pentru eficenţa acestora. Un vaporizator greşit dimensionat poate să producă o scădere excesivă a temperaturii de vaporizare, iar la reducerea acesteia cu fiecare grad, corespunde şi o reducere a puterii frigorifice cu cca. 3…4%. Acesta este şi motivul pentru care nu se poate disocia vaporizatorul de sistemul său de alimentare cu lichid. În practică, adesea fiecărui tip de vaporizator îi corespunde un sistem propriu de destindere a agentului frigorific.

Alegerea vaporizatoarelor se efectuează în funcţie de regimul temperaturilor de intrare/ieşire, şi de proprietăţile fizice ale produselor care trebuie răcite, izolaţia camerei frigorifice, temperatura de păstrare a produselor, rata de încărcare zilnică, numărul de deschideri ale uşii frigorifice, tipul regimului (industrial – comercial) etc.

Avantajele vaporizatoarelor pentru camere/depozite frigorifice şi spaţii de proces:

  • menţin în stare proaspătă şi congelată produsele alimentare
  • au dimensiuni compacte şi plajă largă de capacităţi
  • au distanţe diferite între tole, pentru diferite aplicaţii
  • sunt dotate cu rezistenţe de degivrare, pentru aplicaţii de temperaturi foarte joase
  • ventilatoarele funcţionează în aspiraţie pentru a se evita formarea condensului

Instalatii frigorifice

Instalații frigorifice pentru climatizare industrială sunt necesare pentru a asigura o temperatură de +10°C…+12°C în spațiile de procesare (tranșare carne, procesare carne, procesare lapte), în cele de tranzitare a materiilor prime perisabile și a produselor finite, precum și în spațiile de așteptare și livrare produs finit. Tunele de răcire rapidă cu ajutorul cărora carcasele sunt răcite într-o perioadă scurtă de timp, evitându-se astfel înmulțirea bacteriilor și pierderile în greutate. Carcasele răcite sunt apoi păstrate în depozite de refrigerare, unde procesul de răcire continuă lent până la temperatura de +2°C la os. Tunele de congelare rapida folosite pentru congelarea intr-un timp scurt la temperaturi de -25°C -40°C anumite produse cum ar fi carcase de carne, pasari preambalate etc. dupa care acestea pot fi pastrate in depozite de pastrare produse congelate, la temperaturi de -18°C-25°C o perioada mai lunga de timp.

CONTACTEAZĂ-NE

GARANȚIA CALITĂȚII

Satisfacția clienților noștri reprezintă un deziderat pentru Horeco Frigo Service, iar pentru ca acest obiectiv să poată fi atins, fiecare angajat: de la frigotehnistul executant și până la manageri, toți își manifestă implicare și profesionalism pe aria sa de activitate.

SOLICITĂ OFERTĂ

Ai nevoie de ajutor în realizarea unui proiect frigorific? Nu ezita să ne contactezi.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

TELEFON BIROU

+40 748 223 458

URGENȚE

+40 748 223 458

PROGRAM DE LUCRU

08:00 – 16:00